Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012

Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56
Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                  Αθήνα, 15-11-13
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                      Α.Π : 107
Τηλ. Προέδρου: 6976437399
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr ΠΡΟΣ : ΜΜΕ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129 - Α΄ Βάθμιους Συλλόγους
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com μέλη μας


                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ΟΣΕΑΔΕ, τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα του λαού μας. Τιμάμε σήμερα τον ηρωικό ξεσηκωμό της νεολαίας και των πρωτοπόρων εργαζομένων του ΄73 με τους σύγχρονους αγώνες για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική συγκυβέρνησης, πλουτοκρατίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης . Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, τα επίκαιρα όσο και αδικαίωτα οράματα του αντιδικτατορι-κού αγώνα, η ελπίδα για γενικότερες ανατροπές που θα οδηγούσαν σε μια πιο δίκαιη κοινωνία, αποτελούν σήμερα πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας.
Παρά την προσπάθεια των σύγχρονων καθεστωτικών δυνάμεων για την συσκότιση του περιε-χόμενου της εξέγερσης, αλλά και του συνόλου του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Νοέμβρης του ΄73 θα φωτίζει πάντοτε την αγωνιστική ιστορία του λαού μας ως η κορύφωση του ηρωικού αγώνα ε-νάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία που γιγαντώθηκε πάνω στην θυ-σία και την αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια.
Σήμερα ο λαός μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή επίθεση στο σύνολο των κοινωνικών, εργασια-κών, μορφωτικών και δημοκρατικών του δικαιωμάτων, προκειμένου η κρίση του σάπιου κοινωνι-κοοικονομικού συστήματος να ξεπεραστεί προς όφελος των δυνάμεων της εκμετάλλευσης της αν-θρώπινης εργασίας.
Σήμερα το καθεστώς καλεί σε «ρεαλισμό» και υποταγή το λαό μας. Λοιδορεί τους κοινωνικούς αγώνες για μια άλλη κοινωνία, ως ανεδαφικούς, ενώ διάφοροι «φίλοι του λαού» προτείνουν, ως σύγχρονοι μαρκεζίνηδες, «ανάκαμψη» κερδών ή μια πιο ανθρώπινη εκδοχή της εξαθλίωσης. Κά-νουν ότι μπορούν για να κρύψουν πως το σύστημά τους μόνο δυστυχία και εξαθλίωση μπορεί να προσφέρει. Η ανάκαμψη που πουλάνε, βασίζεται σε ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια του λαού, σε πολυμέτωπη επίθεση σε όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.
Σήμερα ξέρουμε : Ο αντιδικτατορικός αγώνας μας διδάσκει ότι μπορούμε όλοι μαζί να υψώσουμε τοίχος στην παράδοση των κοινωνικών υπηρεσιών στους εμπόρους του κέρδους, στην νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Μπορούμε με αγώνες να απαντήσουμε στις δυνάμεις του κεφαλαίου που οργανώνουν και νομοθετούν την σύγχρονη δουλειά – δουλεία, ήλιο με ήλιο χωρίς δικαιώματα και ασφάλιση, που επιφυλάσσουν στην νέα – άνεργη γενιά, κακοπληρωμένα προγράμματα «απασ-χόλησης» και «ευκαιρίες» δουλεμπορικών γραφείων, που απαιτούν εργαζόμενους λάστιχο ακόμα και τις Κυριακές προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη τους !
Στον αγώνα μας δεν έχει θέση ο ξεπουλημένος εργοδοτικός «συνδικαλισμός». Δεν έχουν θέση οι φασίστες – υμνητές της χούντας, χρυσαυγίτες. . Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δείχνει ότι δεν είναι ανίκητοι! Εμείς έχουμε τη δύναμη .Οι εξελίξεις στα χρόνια που ακλούθησαν, εξελίξεις που μας έφεραν εδώ, μας δείχνουν ότι χωρίς αυ-ταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι μονόδρομος ! Καλυτέρευση της ζωής μας δεν γίνεται χωρίς
αγώνα για μια άλλη κοινωνία που κουμάντο δε θα κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά εκείνοι που παράγουν τον πλούτο.
Καλούμε τους εργαζόμενους να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές , μαθαίνοντας την αλήθεια και παίρνοντας στα δικά τους χέρια τη σημαία της πάλης για τα δικαιώματα , το δίκαιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και των συμ-μάχων της από τα δεσμά των μονοπωλίων της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.
Με τους αγώνες του σήμερα τιμάμε την εξέγερση του Νοέμβρη!

           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΑΡΧΟΝΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ                                        ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου