Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου για την διαθεσιμότητα – κινητικότητα των 365 συναδέλφων της ΓΓΔΕ του ΥΠΟΜΕΔΙ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


          Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                


Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                           Αθήνα, 9-11-13
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                          Α.Π. : 105
Τηλ. Προέδρου: 6976437399                                                                  
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr                                                  ΠΡΟΣ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129                                                       -   Α΄ Βάθμιους Συλλόγους
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com                                                  μέλη μας                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                     
            Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ δέχθηκε στα γραφεία της (7-11-2013), εκπροσώπους  των εργαζομένων  από την ΓΓΔΕ (ΤΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ) που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από 1-11-2013 και προβλέπεται μέχρι 31-12-2013 να τοποθετηθούν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Περιφέρειες.
 Η διαθεσιμότητα – κινητικότητα  των 365 συναδέλφων της ΓΓΔΕ του ΥΠΟΜΕΔΙ  έγινε με οριζόντια μέτρα, αν και η κυβέρνηση διαλαλούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη, ότι τα τελευταία οριζόντια μέτρα αφορούσαν τη Δημοτική Αστυνομία τους Σχολικούς Φύλακες και τους Καθηγητές των ΕΠΑΣ – ΕΠΑΛ όσων  καταργήθηκαν οι ειδικότητες.
Οι συνάδελφοι, μας κατήγγειλαν ότι τα συνδικαλιστικά τους όργανα όχι μόνο δεν τους στήριξαν στο βαθμό που έπρεπε, αφού  κήρυξαν κινητοποιήσεις μόνο για τις υπηρεσίες ΓΓΔΕ που υπηρετούσαν οι προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι (θαυμάσια αλληλεγγύη!!!!),  αλλά έβαλαν και πλάτη, κάποιοι υπάλληλοι να φροντίσουν από πριν να έχουν μετατεθεί σε άλλες Διευθύνσεις του ίδιου  Υπουργείου (ζήτησαν ακόμη προκλητικά να μην συμπεριληφθούν στην κινητικότητα οι συνδικαλιστές) ώστε να αποφύγουν την διαθεσιμότητα, και κάποιοι άλλοι υπάλληλοι  να εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και να παραμένουν στο Υπουργείο (π.χ  8 υπάλληλοι από το ΤΑΣ Αχαΐας).
Η διαθεσιμότητα 365 υπαλλήλων που υπηρετούσαν σε ευαίσθητους Τομείς όπως  Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων  - Πυρόπληκτων ,μέχρι την τοποθέτησή τους στους νέους φορείς (χωρίς η ημερομηνία τοποθέτησης τους 31-12-2013 να είναι καταληκτική), αφήνει πίσω τους μεγάλα προβλήματα, που έχουν σχέση με την απορρόφηση των πιστώσεων που έχουν διατεθεί για την αποκατάσταση των ζημιών.
Η Ομοσπονδία μαζί με την αντιπροσωπεία των συναδέλφων, επισκέφθηκε και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και απέσπασαν την υπόσχεση ότι θα πιέσει και ο ίδιος το Υπουργείο Εσωτερικών για την επίσπευση των διαδικασιών τοποθέτησής των συναδέλφων στην Α.Δ. Αττικής.
Η Ομοσπονδία  θα παρακολουθεί από κοντά και θα πιέζει το Υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνοντας παράλληλα τους συναδέλφους, ώστε οι διαδικασίες τοποθέτησης των 285 συναδέλφων  που έρχονται στις 4  Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (Αττικής , Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Ηπέιρου - Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου



Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου ) να ολοκληρωθούν μέχρι 31-12-2013 όπως προβλέπεται από το άρθρο 129 παρ. 9 του Ν. 4199/2013.
Οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να πάρουν πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία να πιέσουν τους Γενικούς Γραμματείς των Α.Δ. ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τις επαναπροσλήψεις όλων των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου