Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


    Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                               


Τ.Κ.: Αθήνα – 1152                                                                                 Αθήνα, 26-10-2013
Τηλ.:   2132035750                                                                                        Aρ.Πρωτ: 102
Φαξ:   2132035723
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                         Προς: ΜΜΕ
                                                                                                               Μέλη μας
Συναδέλφισσες –οι.                                                                                                                                 Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας ομόφωνα, καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της αλλά και όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική – πανυπαλληλική απεργία στις 6 Νοέμβρη 2013. Η απεργία να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων μέσα από έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις – συγκεντρώσεις – συζητήσεις  . Τα φαινόμενα  ηττοπάθειας και μοιρολατρίας πρέπει να ξεπεραστούν.                                                                                                                                               .   Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014   δεν επιτρέπει καμιά αυταπάτη. Περιλαμβάνει 5,1 δισ. ευρώ επιπλέον από το 2013 και θα προκύψουν από τη μείωση των κρατικών δαπανών σε Παιδεία , Υγεία και ασφαλιστικά ταμεία και από την αύξηση της φοροεπιδρομής στις λαϊκές οικογένειες. Η προώθησε νέων  αντιλαϊκών μέτρων  υποστηρίζουν την ανάγκη θωράκισης της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων μέσα από την εξασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης. Γιαυτό τέτοια μέτρα λαμβάνονται σ’ ολόκληρη την Ε.Ε. Στην Ιρλανδία την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η « έξοδος από το μνημόνιο» , ανακοινώθηκαν και νέες περικοπές ( 2,5 δισ.) , η ισχυρά Γαλλία του «αριστερού» Ορλάντ ψήφισε αύξηση του εργάσιμου χρόνου στα 43 χρόνια για πλήρη σύνταξη, οι χώρες του Νότου ( Ιταλία , Ισπανία , Πορτογαλία ) ψηφίζουν προϋπολογισμούς σκληρής λιτότητας.  Όλες οι Ευρωενωσιακές συνθήκες , επιβάλουν τους λαούς των 27 χωρών σε ένα διαρκές μνημόνιο .
Η εμπειρία από τα 3,5 χρόνια εφαρμογής «μνημονίων», μας δείχνει ότι κανένας κλάδος εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργοδότη  και σχέση εργασίας, δεν μπορεί να αντιδράσει μόνος του. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης , πλουτοκρατίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται ενιαία απάντηση. Τα ζητήματα  της μόνιμης και σταθερής δουλείας με πλήρη δικαιώματα, της αποκλειστικά δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας για όλους, το δικαίωμα στην μετακίνηση χωρίς την άδεια και το χαράτσι των ιδιωτών «ιδιοκτητών» εθνικών δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων, καραβιών κ.λ.π. αφορούν όλους όσους ζουν από την δική τους εργασία, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Η αντιμετώπιση του νερού, της ηλεκτρικής ενέργειας και των επικοινωνιών ως κοινωνικών αγαθών και όχι ως εμπορευμάτων, όπως επιδιώκουν Ε.Ε και επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι και δικό μας θέμα, αφορά τμήμα του κοινωνικού μας μισθού.                                                                                                                                        Η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς για το νέο κύμα του Δεκέμβρη με 12.500 διαθεσιμότητες – απολύσεις . Κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα είναι εκτός. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις μαζί  με τους αυτοδιοικητικούς ( Περιφέρειες , Δήμους )  εξετάζονται ως ενιαίο πακέτο και αυτό θα ξεκαθαρίσει με τα νέα οργανογράμματα που είναι θέμα χρόνου να δοθούν στην δημοσιότητα .                                                                                                                                            Συναδέλφισσες–οι. .                                                                                                            Ως εργαζόμενοι, τα τελευταία χρόνια στις μάχες για τα ζητήματα αυτά, και παρά τις στιγμές ανάτασης των αγώνων, δεν μπορέσαμε να φρενάρουμε τα αντιλαϊκά μέτρα.. Χάσαμε δικαιώματα όχι γιατί ήταν αναπόφευκτο, ή λόγω της ισχύος του αντιπάλου, αλλά γιατί στο  εργατικό – υπαλληλικό κίνημα κυριάρχησε η γραμμή του συμβιβασμού

που καλλιέργησαν χρόνια τώρα οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού «συνδικαλισμού».  Αυτή η γραμμή στο κίνημα τόσα χρόνια υπονομεύει την πάλη των εργαζομένων , βάζει εμπόδια στην οργάνωσή τους, οδηγεί στην αναποτελεσματικότητα , σπέρνει την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.
   Η κωλυσιεργία εδώ και 5 πλέον μήνες , της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ για την ένταξη της ΟΣΕΑΔΕ στη δύναμή της, δεν είναι τυχαία !  Καμιά εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, καμιά εμπιστοσύνη καμιά ανοχή στον εργοδοτικό – κυβερνητικό  «συνδικαλισμό», παλιό και «νέο», που οδήγησε στον σημερινό εκφυλισμό του εργατικού κινήματος !.                                                                         .  Ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα σωματεία που υπερασπίζονται τα συμφέροντα εργατών και υπαλλήλων, τα συμφέροντα της τάξης μας! .                            Απομονώνουμε τους ναζιστοφασίστες όχι μόνο για το εγκληματικό τους παρελθόν και παρόν αλλά και γιατί, όπως απέδειξαν στο Πέραμα και αλλού,  είναι εργαλείο των μεγαλοεργοδοτών και των εφοπλιστών , παρά τις αντιμνημονιακές κορώνες!                                                                                                                      Καταδικάζουμε την ανιστόρητη , ανυπόστατη και επικίνδυνη θεωρία των 2 « άκρων » που θέλει να ταυτίσει τα εγκλήματα της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής  , με τον ριζοσπαστισμό και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος
     Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε. Αρκεί να το πιστέψουμε
Αγωνιζόμαστε – απαιτούμε :
-          Καμιά απόλυση – καμιά «διαθεσιμότητα» στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ! Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους !
-          Ανάκληση των  απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.
-          Οργάνωση και στελέχωση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού   - όχι στην αξιολόγηση  που στοχεύει στις απολύσεις
-          Απόσυρση τώρα του δασοκτόνου νομοσχεδίου που νομιμοποιεί όλους τους καταπατητές – άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα των υπηρεσιών αλλοδαπών και μετανάστευσης καθώς και των υπηρεσιών περιβάλλοντος..
-          Ενώνουμε την φωνή μας και την δράση μας με όλο το λαό για σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν και για όλους, υπηρεσίες υγείας, παιδείας, ασφάλισης και πρόνοιας.
-          Νερό, ενέργεια, υποδομές, μεταφορές και επικοινωνίες είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.
-          Κανένας πλειστηριασμός σπιτιού εργαζομένου – κανένα χαράτσι στην λαϊκή κατοικία – στα μικρά αγροτεμάχια, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.
-          Κατάργηση φόρων  για τη θέρμανση ( πετρέλαιο , φυσικό αέριο κλπ).
-          Να ανακληθούν τώρα οι τρομοκρατικές διώξεις μαθητών και εργαζομένων που υλοποιούν μαζικές αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων!
ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ! 
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!
Στην Αθήνα στις 10,30 στην Ομόνοια μαζί με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΔΕΣΠΟΙΝΑ  ΑΡΧΟΝΤΗ                ΑΝΤΩΝΗΣ  ΘΕΟΧΑΡΗΣ            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου