Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


          Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                                                                                


Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                   Αθήνα,   4-11-2013
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                        A.Π : 103
Τηλ. Προέδρου: 6976437399                                                                  
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.g                              ΠΡΟΣ  :  Μέλη μας
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129                                                        
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com                                 
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναδέλφισσες – οι
    Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΕΑΔΕ , την Τρίτη Οκτώβρη 2013 επισκέφθηκε τον καθ’ ύλην για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις , Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο , για να ενημερωθεί για την πορεία αξιολόγησης των οργανογραμμάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων .
Ο κ. Υπουργός κατ’ επανάληψη μας δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δεν άγγιξε τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις , αλλά και ούτε δεσμεύθηκε αν οι επικείμενες αξιολογήσεις θα κινηθούν στην κατεύθυνση κατάργησης Τμημάτων και Διευθύνσεων και κατ’ επέκταση και στη διαθεσιμότητα – απόλυση προσωπικού.
Μας δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο της αξιολόγησης όλων των Δήμων , και ότι δεν θίγονται οι Δήμοι με πληθυσμό μικρότερο των 13.000 . Επίσης μας δήλωσε ότι είναι επισφαλείς οι θέσεις των εργαζομένων στις Δημοτικές επιχειρήσεις, όσων οι διαδικασίες πρόσληψης έγιναν με ρουσφέτι.
Σε   παλαιότερη συνάντηση , ο κ. Υπουργός μας δήλωνε ότι η αξιολόγηση των δομών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων , θα αντιμετωπισθεί  ως πακέτο  με τους Δήμους και της Περιφέρειες , για τις οποίες επίσης έχει την κυβερνητική ευθύνη.
Για τα προβλήματα  λειτουργίας των καταστημάτων μιας στάσης στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών & Μετανάστευσης που η έναρξη λειτουργίας των αναβλήθηκε για  1-1-2014 λόγω έλλειψης προσωπικού, χωρίς να δεσμευτεί για την  ενίσχυσή των , μας παρέπεμψε στον Ειδικό Γραμματέα Μετανάστευσης του Υπουργείου .
Ο κ. Υπουργός μας δήλωσε ότι μόλις θα έχει νεότερα για τις αξιολογήσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων , θα μας ενημερώσει σχετικά.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Η εντύπωση που σχηματίσαμε όλοι που συμμετείχαμε στη συνάντηση με τον Υπουργό , είναι ότι μάλλον ο κ. Υπουργός δεν μας είπε όλη την αλήθεια. Πολύ φοβόμαστε ότι η επεξεργασία των οργανογραμμάτων όλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μπορεί και να έχει τελειώσει και απλώς είναι θέμα χρόνου να μας ανακοινωθεί.
      Καλούμε όλους  τους Συλλόγους μέλη μας καθώς και κάθε εργαζόμενο στις ΑΔ να συσπειρωθούν  στα πρωτοβάθμια  σωματεία ούτως ώστε να είμαστε σε θέση  να αποκρούσουμε την νέα επίθεση που θα δεχθούμε από την συγκυβέρνηση  .

                      Η Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας



                    Δέσποινα Αρχοντή                        Αντώνης Θεοχάρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου