Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

   
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
      Αθήνα,  17 - 12 -2012
      Αριθ. Πρωτ:  6      
Προς :  1. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
2. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ   ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ταχ.Δ/νση : Κατεχάκη 56
Τ.Κ.: Αθήνα - 11525
Τηλ.:   2132035761
Φαξ:   2132035723
 Ιστοσελίδα:                                                                         
 Τηλ. Προέδρου: 6978485018
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com

ΚΟΙΝ:
1. ΑΔΕΔΥ
2. ΜΜΕ

    ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  - ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
 (ΟΣΕΑΔΕ).
     
Η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012 απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και σε όλους τους συναδέλφους ατομικά προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στην εξαθλίωση.

Η ίδρυση της ΟΣΕΑΔΕ όπως προέκυψε μετά την πρωτοβουλία των σωματείων  της  Δυτ. Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Αττικής,  Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου και την διαδικασία έγκρισης του καταστατικού (απόφαση 195/20-8-2012 του Πρωτοδικείου Αθήνας) ήρθε για να καλύψει την ανάγκη της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις μετά την  αποκάλυψη του υπονομευτικού – εκφυλιστικού  ρόλου  των δυνάμεων του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού και στον χώρο των πρώην κρατικών Περιφερειών. Οι δυνάμεις αυτές αφού καταδίκασαν την συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις σε ρόλο θεατή, αφού άφησαν εντελώς ακάλυπτους τους συναδέλφους κατά την περίοδο της εφαρμογής του «Καλλικράτη» που αποτέλεσε τον προπομπό για την σημερινή κατάσταση στο χώρο της τοπικής διοίκησης, οδηγήθηκαν στην πλήρη απαξία  και την ουσιαστική διάλυση αφού προφανώς επιτέλεσαν  το «έργο» τους.

Στην περίοδο που διανύουμε το  σύνολο των εργαζομένων στη χώρα μας αντιμετωπίζει την πιο σκληρή επίθεση, εκτός πολεμικών αναμετρήσεων και γενικών συνταγματικών εκτροπών, στην σύγχρονη ιστορία της χώρας. Η επίθεση αυτή αφορά με διαβαθμίσεις όλους τους εργαζόμενους, τουλάχιστο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα από την συνομολόγηση μνημονίων ή όχι. Τα δημόσιο χρέος, τα ελλείμματα, η «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» και η ανάπτυξη αποτελούν τα προσχήματα εφαρμογής προαποφασισμένων, όπως αποδεικνύεται πλέον, μέτρων.
·           Με την κύρωση από τη Bουλή των νέων μέτρων του  επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (Ν. 4093/12)  και του Προϋπολογισμού για το 2013, αλλά και με την αντιδημοκρατική μεθόδευση έκδοσης στο σωρό Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, η τρικομματική κυβέρνηση, σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και το  Δ.Ν.Τ., στον μεν ιδιωτικό καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και το 8ωρο, εφαρμόζοντας σχετική οδηγία της Ε.Ε., αφήνοντας εντελώς απροστάτευτους του εργαζόμενους στην εργοδοτική αυθαιρεσία,  ενώ στον δημόσιο προχωρούν σε άμεσες διαθεσιμότητες, δηλαδή απολύσεις, συναδέλφων κατηγοριών Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης  αορίστου χρόνου, και υποχρεωτικές μετατάξεις για όλους, ακόμη και σε κατώτερη βαθμίδα με την απειλή της απόλυσης. Ταυτόχρονα τρομοκρατούν με πειθαρχικούς ελέγχους, όχι τους «επίορκους», όπως διακηρύττουν, αλλά τους υπαλλήλους που αντιστέκονται π.χ. με την απειλή της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» εντός ή εκτός «υπηρεσίας», ενώ επίκειται η «αξιολόγηση» υπηρεσιών και προσωπικού (Ν.4024/11) προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος για τις απολύσεις  δημοσίων υπαλλήλων (150.000 μέχρι το 2016). Στήριγμα στην κυβέρνηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο μέσω της κατάργησης υπηρεσιών, αποτελούν οι περιφερειάρχες που ζητούν την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
·           Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους είναι ενιαία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς περικόπτουν άγρια τις συντάξεις (για 5η συνεχόμενη φορά), καταργούν τα εναπομείναντα επιδόματα γιορτών και άδειας , πετσοκόβουν ακόμη και  τα οικογενειακά επιδόματα, εκτοξεύουν την συντάξιμη ηλικία στα 67 όταν η επίσημη ανεργία ξεπερνά το 25% και τα χρόνια για την πλήρη σύνταξη στα 40! Η συγκεκριμένος νόμος  αποτελεί  ποταμό αντιλαϊκών ρυθμίσεων που περιλαμβάνει από νέα χαράτσια στην «δημόσια» υγεία μέχρι την πλήρη ουσιαστική εξίσωση των ιδιωτικών «κολλεγίων» με τα  ΑΕΙ  και την σκανδαλώδη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Με την ανακοίνωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου επιβάλλεται νέα φοροληστεία  σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελ. επαγγελματίες , καταργούνται το αφορολόγητο και  οι φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα ενώ μονιμοποιούνται τα κάθε λογής χαράτσια.
·            Τα μέτρα δεν «τα επιβάλουν οι δανειστές και το μνημόνιο», δεν αφορούν μόνο στον λαό μας. Η αντιλαϊκή θύελλα πηγάζει από τη στρατηγική των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Ε.Ε.  με στόχο να θωρακίσουν τα κέρδη τους. Απαραίτητος όρος για την ανταγωνιστικότητά τους, είναι να γίνει φτηνή η εργατική δύναμη, με μείωση του κόστους μισθών και ασφάλισης, να μειωθεί κι άλλο η φορολογία στα κέρδη τους, να ιδιωτικοποιηθεί δημόσια περιουσία, επιχειρήσεις και γη, προκειμένου να διασφαλίσουν κερδοφόρα διέξοδο επένδυσης στα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά τους. Τα όρια που καθορίζει η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου για τις λαϊκές ανάγκες είναι τα επίπεδα μισθών Κίνας και Ινδίας. Όσο για την περιβόητη «αξιοποίηση» του δημόσιου πλούτου μέσω «επενδύσεων» των μονοπωλιακών ομίλων, ως εργαζόμενοι γνωρίζουμε από την πείρα μας  πόσο βελτιώθηκε η ζωή μας απ' τα κονδύλια των ΚΠΣ, της ΕΕ και την «ανάπτυξη» όλων των προηγούμενων χρόνων, τις επενδύσεις στα «μεγάλα έργα» οδικών αξόνων και υποδομών, της «Deutsche Telecom» στον ΟΤΕ και της «Hochtief» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» που τα πλήρωσαν και τα πληρώνουν ακόμα πανάκριβα. Επιβάλλουν ατέλειωτες θυσίες στα λαϊκά στρώματα και υπόσχονται  «ανάπτυξη», διαλύοντας  τομείς του δημοσίου, προκειμένου να διαθέσουν το αντικείμενο σε ιδιώτες  σε βάρος του εργαζόμενου λαού.
·           Η φιλολογία περί «χρεοκοπίας»  είναι αποπροσανατολιστική. Ο λαός χρεοκοπεί καθημερινά με την πολιτική τους.

Σήμερα, έχοντας και την πείρα των μεγάλων περσινών αγώνων που οδήγησαν στην κυβερνητική εναλλαγή, αγωνιζόμαστε ενάντια στα νέα μέτρα, και ταυτόχρονα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και  Ε.Ε. για τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με στόχο και γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού. Είναι  αγώνας για να διαγραφεί το σύνολο του  χρέους (καθώς δεν υπάρχει τμήμα για το οποίο ευθύνεται ο λαός μας), για να σπάσει ο εργαζόμενος λαός τα δεσμά μνημονίων και μηχανισμών, για να περάσουν στην κοινωνική ιδιοκτησία  τα εργαλεία και οι υποδομές που αφορούν στα δημόσια αγαθά: Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση -Πρόνοια – Ενέργεια – Τηλεπικοινωνίες – Υποδομές- Μεταφορές - Φυσικοί Πόροι – Τράπεζες.

Ο αγώνας αυτός αφορά τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργοδότη και κλάδο, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ρήξη με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που χρόνια τώρα, «βάζουν» πλάτη σε κυβερνήσεις και εργοδοσία, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι με «κοινωνικούς» διαλόγους και «ανταγωνιστικότητα» θα λυθούν τα  προβλήματα των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά οργανώνουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις :
·                 Για ένα δημόσιο τομέα σύγχρονο, δημοκρατικό, στην υπηρεσία των σύγχρονων αναγκών του λαού μας.
·                 Για να μην απολυθεί με το πρόσχημα της «διαθεσιμότητας» κανένας  συνάδελφος ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας.
·                 Ενάντια στην νέα φοροληστεία και τα χαράτσια.
·                 Για την κατάργηση μνημονίων και δεσμεύσεων   σε Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., καθώς και του συνόλου αντεργατικών νόμων.
·                 Για να μην κλείσουν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία. Να μην περάσουν οι «αξιολογήσεις», οι συγχωνεύσεις οργανισμών, οι καταργήσεις φορέων,.
·                 Ενάντια στην κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων  και ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης  με μοχλό τον ΕΟΠΥΥ που στέλνει πελάτες στους εμπόρους «υγείας».
·                 Για Δημόσια δωρεάν και για όλους υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση,  μισθούς και συντάξεις  τέτοιων που να ανταποκρίνονται  στις σύγχρονες ανάγκες.
·                 Για την λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων.
·                 Ενάντια  στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των λιμανιών, των αεροδρομίων και του φυσικού πλούτου της χώρας.
·                 Για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που ρημάζουν τη χώρα και το λαό μας!


     Η Πρόεδρος                                                                        ο Γεν. Γραμματέας


Νατάσα Βαρουχάκη                                                                 Γαβριήλ Ιωαννίδης
                                                                                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου