Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-4-2013


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                            Αθήνα, 25-4-2013
Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                   Αρ. Πρωτ. 34
Τηλ.:   2132035750                                                   
Φαξ:   2132035723                                                                         

Ιστοσελίδα: http://oseade.blogspot.gr/
Τηλ. Προέδρου: 6978485018                                      Προς: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Α’ΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com   
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632                            ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η  τρικομματική συγκυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις συμφωνίες με την Τρόϊκα Ευρ. Επιτροπής, Ευρ. Τράπεζας και ΔΝΤ, κλιμακώνει  την επίθεση ενάντια στους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα, με το νέο πολυνομοσχέδιο – σκούπα που κατατίθεται με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος» και την αντιδημοκρατική – αντικοινοβουλευτική μορφή του ενός άρθρου. Στην επίθεσή της αυτή, αποθρασύνεται από την εκκωφαντική αφωνία του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που ακόμη και σήμερα αντί να οργανώσει αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής της εντεινόμενης εξαθλίωσης του  λαού, οργανώνει φιέστες και ημερίδες «προβληματισμού».    
Με το πολυνομοσχέδιο υλοποιούνται οι μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις-διαθεσιμότητες 40.000 εργαζομένων στο δημόσιο και οι μακροχρόνιες επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, με στόχο την διάλυση όλων των δημόσιων δομών, το ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών και της δημόσιας περιουσίας στον ιδιωτικό τομέα και το τσάκισμα του τελευταίου εργασιακού χώρου όπου προστατευόταν το δικαίωμα στην σταθερή και μόνιμη εργασία.
Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης, έφτασε ακόμα και στο σημείο να επιχειρηθεί με αιφνιδιαστική τροπολογία ένα πρωτοφανές αντισυνταγματικό πραξικόπημα, αλλά ταυτόχρονα και μια πρωτόγνωρη κατάλυση της δικαστικής εξουσίας. Με την τροπολογία που προς το παρόν φαίνεται να αποσύρεται υπό την πίεση των αντιδράσεων των εργαζομένων, αλλά που θα επανέλθει «βελτιωμένη» ακυρώνονται δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ που οδηγήθηκαν σε απόλυση μέσω της πρωτόγνωρης διαδικασίας της διαθεσιμότητας, ενώ ταυτόχρονα μπλοκάρεται κάθε δικαστική διεκδίκηση απολυόμενων δημοσίων υπαλλήλων στο μέλλον.

Η ΟΣΕΑΔΕ
·        Καλεί τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να αντιδράσουν μαζικά για να μην περάσουν οι απολύσεις και να ανατραπούν όλοι οι μνημονιακοί και αντιλαϊκοί σχεδιασμοί Κυβέρνησης και Τρόικας και προκηρύσσει παναττική στάση εργασίας για την Παρασκευή 26 Απριλίου, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί στην Αθήνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Οικονομικών (Σύνταγμα).
·        Συμμετέχουμε στο πανεργατικό-πανυπαλληλικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 18:30, την ώρα που θα συζητείται και θα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, παρά τον αποσπασματικό του χαρακτήρα και την προφανή προσπάθεια εκτόνωσης από πλευρά των συμβιβασμένων  συνδικαλιστικών ηγεσιών  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
·        Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο για την συντονισμένη δράση όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τη διοργάνωση ανάλογων πανεργατικών-πανυπαλληλικών συλλαλητηρίων και κινητοποιήσεων σε όλες τις πόλεις της χώρας.
·        Τέλος καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Τετάρτη 1η Μάη.


     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΝΑΤΑΣΑ ΒΑΡΟΥΧΑΚΗ                                         ΓΑΒΡΙΗΛ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ      


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΕΡΓΙΑ 1ης ΜΑΙΟΥ