Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση για την 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 12 Μάρτη

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


          Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                          


Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                           Αθήνα, 10-3-2014
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                              Α.Π  : 12
Τηλ. Προέδρου: 6976437399                                                                  
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr                                           ΠΡΟΣ : Μέλη μας
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129                                                                   ΑΔΕΔΥ
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com                                                 ΜΜΕ                                   


ΟΛΟΙ στη 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 12 Μάρτη όταν συζητιέται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών, ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ.
.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 19 και 20 Μάρτη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του προσωπικού  που καθιερώνει την ποσόστωση στην βαθμολογία, έχει ως σκοπό να γεμίζει η κυβέρνηση συνέχεια την δεξαμενή των προς διαθεσιμότητα – απόλυση υποψηφίων. Μαζί με την αξιολόγηση των δομών όλων των υπηρεσιών η κυβέρνηση θα επιλέγει κάθε φορά και πια υπηρεσία θα στέλνει αίμα στον Μινώταυρο  της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Η για τέταρτη !!!!! φορά αξιολόγηση κάποιων υπηρεσιών ( π.χ Τομέας Δασών  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ) δεν θα φέρει κάτι καινούργιο αφού τελικά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης  δεν θα μπορούν να αποκλίνουν  από  τις κατευθύνσεις του ΟΑΣΑ για  κατάργηση Τμημάτων & Διευθύνσεων που θα συνοδεύονται με απολύσεις προσωπικού όπως έγινε και με τις αξιολογήσεις όπου και αν έχουν γίνει.
Τα προβλήματα των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και ειδικά στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις που είναι συγκεντρωμένη η δύναμη των μεταναστών , δεν θα λυθούν αν επιμένει η κυβέρνηση ότι τα λίγα Καταστήματα μιας Στάσης με το υπάρχον στελεχικό δυναμικό μπορεί να ανταποκριθεί στην μεγάλη και δικαιολογημένη πίεση που δέχονται αυτές οι υπηρεσίες. Να σημειώσουμε ότι στην Αττική 4 συνάδελφοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο στην προσπάθειά τους να βάλουν σε σειρά προτεραιότητας τους αλλοδαπούς .
Οι Διευθύνσεις  ΠΕΧΩ με τον  « Καλλικράτη » αποδυναμώθηκαν από έμπειρο στελεχικό δυναμικό με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα συσσωρευμένα  αιτήματα για εγκρίσεις Περιβαλλοντικών Όρων κ.λ.π και η πίεση των μεγάλων Τηλεπικοινωνιακών Επιχειρήσεων να γίνεται αφόρητη . Κινδυνεύουν οι συνάδελφοι να κατηγορηθούν για κωλυσιεργία  και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να διεκδικήσουν  διαφυγόντα κέρδη  .   
Η αξιολόγηση των δομών εντάσσεται στη φιλοσοφία της κυβέρνησης για ένα κράτος μικρό , ευέλικτο , επιτελικό που θα έχει μόνο τις αρμοδιότητες που δεν αποφέρουν κέρδος στους ιδιώτες.
Τις συνέπειες της  αξιολόγησης των δομών του Υπουργείου Υγείας και Παιδείας δεν τις βιώσανε μόνο οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα Υπουργεία, αλλά τις βίωσε βαθιά στο πετσί του η λαϊκή οικογένεια .
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί – στην πραγματικότητα ιδιωτικοποιεί – οργανισμούς εκχωρώντας το σχεδιασμό, τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες αυτών των οργανισμών στο μεγάλο κεφάλαιο, απολύοντας εξειδικευμένο προσωπικό και ξεπουλώντας μέσω ΤΑΙΠΕΔ την περιουσία τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), που ενώ το καταργεί, διατηρεί τα διόδια και παραδίδει τα κέρδη (30 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση) στους παραχωρησιούχους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης και της Ε.Ε δεν έχουν τελειωμό. Είτε τα πουν μνημόνια, είτε αναδιαρθρώσεις, είτε αλλιώς, έρχονται νέα μέτρα!
Επαναφέρουν στην ατζέντα των συζητήσεων  για μία ακόμη φορά,  τη νομοθετική κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας με την νεκρανάσταση των αντιλαϊκών και αντιδραστικών εργασιακών νόμων 330/1976 και του άρθρου 4 του Ν. 1365/1983 . Συζητούν οι αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις να παίρνονται από το 50% συν 1 του συνόλου των εργαζομένων και όχι από τις γενικές συνελεύσεις των μελών ενός σωματείου.
Συζητάνε τη συνέχεια του παγώματος της ωρίμανσης των τριετιών και πέρα του 2017 , καθώς και την μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα κάτω από τα 600 ευρώ, στο όνομα της σύγκλισης της Ελλάδας με τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.
Δεν υπάρχει μέτρο αντιλαϊκό που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ.
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυταπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών κι εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα μας για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα πρέπει να έχει το κίνημα, κι αυτό το περιεχόμενο, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχουν οι αγώνες μας.
Στη βάση αυτή ανασύνταξη του κινήματος και χειραφέτηση από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,  αλλά και από κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς.
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης είτε σε φάση ανάπτυξης συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Η έξοδος από την κρίση που προβάλλει η κυβέρνηση αφορά την σωτηρία, την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και σε καμιά περίπτωση τα λαϊκά δικαιώματα.
Κανένας σωτήρας  από τα πάνω, καμιά κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση.

Η βελτίωση της ζωής σου είναι στα χέρια σου!
Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους.
Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
Να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια Υγεία, όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεάν Φάρμακα για όλους. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.
Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, τον αφανισμό των ταμείων, τη νέα ληστεία των συντάξεων. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

Καλούμε κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο. Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με περιοδείες, ομιλίες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλα, όλοι να ενημερωθούν και όλοι να κατεβούν στους δρόμους.
Να νεκρώσει το Δημόσιο!
    

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού

                                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΧΟΝΤΗ                                                  ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου