Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ                                     17-02-2013               
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
Σ.Ε.Α.Δ.Θ.ΣΤ.Ε.                  
                            
ΟΜΟΦΩΝΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Α.Δ.Θ.ΣΤ.Ε. ΤΗΣ  14 – 02 – 2013

       Οι εργαζόμενοι στην Α.Δ.Θ.Στ.Ε. δηλώνουμε  την πλήρη αντίθεσή μας  στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στις απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  , στην υπονόμευση των Δημοσίων υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών με περικοπές κονδυλίων και προσωπικού, στην κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που οδηγούν στην ολοκληρωτική εξάλειψη κάθε θεσμικού πλαισίου προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων. Η υλοποίηση της πολιτικής της συρρίκνωσης του Δημοσίου  πρώτιστο στόχο έχει την περικοπή κοινωνικών δαπανών, υπηρεσιών και δημοσίων αγαθών ( υγεία , πρόνοια, παιδεία, ύδρευση, απορρίμματα  κ.λ.π.) και την μεταφορά τους σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η πολιτική αυτή πλήττει πρώτα και κύρια  τα λαϊκά στρώματα που καλούνται, παρά την άγρια φορολογία, να πληρώσουν επιπλέον για δημόσια αγαθά για τα οποία υποτίθεται ότι το κράτος εισπράττει φόρους.
Παρά την απροκάλυπτη συνενοχή των πλειοψηφιών στην ΑΔΕΔΥ, την ΓΣΕΕ και σε μια σειρά ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που όλα αυτά τα χρόνια «έβαλαν – και βάζουν  πλάτη» για να περάσει η πολιτική που προωθούν συστηματικά κυβερνήσεις και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουμε  και θέσεις και άποψη για το αντικείμενο της δουλειάς μας και κυρίως για την βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών στη βάση της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών.
Στα πλαίσια αυτά :
  •          Διεκδικούμε ένα κοινωνικό, δημοκρατικό κράτος που θα υπηρετεί το λαό και το δημόσιο συμφέρον.
  •             Θεωρούμε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι «άλλη μια» περιττή πολυτέλεια, όπως το παρουσιάζουν, αλλά βασικό κοινωνικό αγαθό που έχει ανάγκη όλος ο εργαζόμενος λαός, και αυτό πρέπει να το προασπίσουμε. Από την μεταφορά κλάδων του δημοσίου στους ιδιώτες οι μόνοι που δεν θα ωφεληθούν θα είναι αυτοί που και μέχρι σήμερα πληρώνουν το «μάρμαρο», μισθωτοί –συνταξιούχοι – εργάτες – αγρότες - άνεργοι.
  •           Ο κορμός των υπηρεσιών των αποκεντρωμένων διοικήσεων είναι υπηρεσίες που με τη λειτουργία τους παράγουν έργο που ωφελείται ο λαός μας άμεσα ή έμμεσα.


Με αυτό το σκεπτικό στηρίζουμε και συμμετέχουμε  μαζικά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την  ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά και με την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις των εργασιακών και κοινωνικών φορέων .

                                                                    Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Σ.Ε.Α.Δ.Θ.Στ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου