Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012

       
Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                Αθήνα  24-2-2013
Τ.Κ.11525  Αθήνα                                                                                                            Αρ.πρωτ.:  18
Τηλ.:   2132035750
Φαξ:    2132035723                                                           Προς : ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ
Ιστοσελίδα: www.oseade.blogspot.com                                        ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Τηλ. Προέδρου: 6978485018                                                        ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com                                  ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε)



Τα πρωτοβάθμια Σωματεία που επιθυμούν να γίνουν μέλη  της Ομοσπονδίας, θα πρέπει, να αποστείλουν στην Προσωρινή Διοίκηση τα παρακάτω απαιτούμενα έγγραφα:
1)  Ακριβή Επικυρωμένα από το οικείο Πρωτοδικείο, αντίγραφα των ισχυόντων σήμερα Καταστατικών τους, από τα οποία να προκύπτει η δυνατότητα συμμετοχής τους σε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, καθώς και το αρμόδιο όργανο που αποφασίζει(συνήθως η Γ.Σ) για την ένωση με άλλα σωματεία.
2)  Τις αποφάσεις των οικείων Πρωτοδικείων, με τις οποίες έγινε η δικαστική αναγνώρισή τους και τυχόν άλλες αποφάσεις των Πρωτοδικείων, με τις οποίες εγκρίθηκαν ενδεχόμενες Τροποποιήσεις των αρχικών Καταστατικών τους, σε επικυρωμένα από τα οικεία Πρωτοδικεία ακριβή αντίγραφα.
3) Πρόσφατα Πιστοποιητικά των Γραμματέων των οικείων Πρωτοδικείων, από τα οποία να προκύπτουν, η καταχώρησή τους, στα τηρούμενα δημόσια βιβλία σωματείων των οικείων Πρωτοδικείων, καθώς και οι μέχρι σήμερα μεταβολές τους.
4) Ακριβή Αποσπάσματα των Πρακτικών Αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων, ανάλογα με τη ρητή πρόβλεψη των Καταστατικών τους (ως συνήθως και κατά κανόνα Γενικών Συνελεύσεων), από τα οποία να προκύπτει ότι, μετά από πρόταση των Διοικητικών Συμβουλίων τους, αποφασίστηκε, με την αυξημένη απαρτία που απαιτούν τα Καταστατικά τους και ο Α.Κ., δηλαδή τουλάχιστον 1/2 των εγγεγραμμένων μελών τους και με την απαιτούμενη από τα Καταστατικά τους και τον Α.Κ. αυξημένη πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων μελών, η συμμετοχή τους  μαζί με άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας, στην δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση (Ομοσπονδίας), με την επωνυμία "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ" (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.)  και με έδρα την Αθήνα.

Εξυπακούεται, ότι στις Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβαθμίων Σωματείων, θα αποφασισθεί, ως Πρώτο Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, και η διαγραφή του κάθε Πρωτοβάθμιου Σωματείου, από άλλη εργασιακή Ομοσπονδία εφόσον είναι εγγεγραμμένο, με παροχή  εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίηση της διαγραφής. Εντός της ίδιας Γ.Σ. μπορεί να αποφασιστεί κανονικά και η ημερομηνία εκλογών για Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία ούτως ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτική συμμετοχή στο  1ο Τακτικό Συνέδριο της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε  που θα προσδιοριστεί για  την άνοιξη του 2013.


                  Η Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας


Νατάσα Βαρουχάκη                                                         Γαβριήλ Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου