Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       

Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                                                                                         

Τ.Κ.: Αθήνα - 11525                                                                                              Αθήνα,   18-12-2012
Τηλ.:   2132035761                                                                                                     Αρ.πρωτ:  9
Φαξ:   2132035723
Ιστοσελίδα:
Τηλ. Προέδρου: 6978485018
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com                           Προς:
                                                                                                                                                                                                              
                                                                                                               1. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
2. ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ   ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΤΩΝ
                                                                                                     ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) ιδρύθηκε για να καλύψει το συνδικαλιστικό κενό και να οργανώσει την πάλη των εργαζόμενων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, σε μια περίοδο που το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αντιμετωπίζει την πιο βάρβαρη επίθεση στα εισοδήματα του, στα εργασιακά, ασφαλιστικά ακόμα και στα δημοκρατικά του δικαιώματα.
Το πρόγραμμα δράσης αποσκοπεί στην ενίσχυση της δράσης της Προσωρινής Διοικούσας επιτροπής της ΟΣΕΑΔΕ και στην εξασφάλιση δυνατότητας απολογισμού και ελέγχου ενόψει του πρώτου συνεδρίου την άνοιξη του 2013.

Το πρόγραμμα δράσης έχει δύο βασικές παραμέτρους:
  • Την συνδικαλιστική δράση για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
  • Την ενίσχυση της συνδικαλιστικής και κινηματικής δράσης στα πλαίσια των κοινών προβλημάτων με το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι παραπάνω στόχοι εξειδικεύονται ως εξής:
·                    Στήριξη προς τους πρωτοβάθμιους συλλόγους-μέλη της ΟΣΕΑΔΕ, για την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους και  η σταθερή ενημέρωση τους. Ταυτόχρονα παροχή κάθε βοήθειας προς όλους τους συλλόγους που δεν έχουν ακόμα εγγραφεί προκειμένου να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να προχωρήσουμε όλοι οι σύλλογοι ενωμένοι υπό μία ομοσπονδία στο συνέδριο της άνοιξης του 2013.
·                    Πρόγραμμα επισκέψεων αντιπροσωπειών της προσωρινής διοικούσας της ΟΣΕΑΔΕ για τους επόμενους 3 μήνες στο σύνολο των πρωτοβάθμιων συλλόγων για ανταλλαγή απόψεων και ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
·                    Συντονισμός του αγώνα των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και αργίες και στην κάθε μορφής «αξιολόγηση» που στοχεύει και χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τις προγραμματιζόμενες 150.000 απολύσεις στο δημόσιο, με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.
·                    Ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να υπερκεραστεί η απροθυμία της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής μας οργάνωσης (ΑΔΕΔΥ)  για τη οργάνωση της αντίστασης  των εργαζομένων στο δημόσιο. Ανάληψη πρωτοβουλιών για συντονισμό του αγώνα ενάντια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις.
·                    Σφυρηλάτηση της αλληλεγγύης και έμπρακτη υποστήριξη προς όλους τους συναδέλφους μας που τίθενται σε διαθεσιμότητα. 
·                    Παρεμβάσεις κατ’ αρχάς:
Ø      στο Υπ. ΔΜΗΔ σχετικά με τους Οργανισμούς, τη στελέχωση των υπηρεσιών και το μέλλον των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για το επίδομα παραμεθορίων και την αναβάθμιση των ΥΕ Δασοφυλάκων σε θέσεις ΔΕ Δασοφυλάκων .
Ø      στο ΥΠΕΚΑ σχετικά με το πρόγραμμα Δασοπροστασίας 2013 και την υπαγωγή όλων των εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες σε αυτό.
Ø      Στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με την επικείμενη λειτουργία των (one stop shop) υπηρεσιών μίας στάσης στις δ/νσεις Μετανάστευσης και τις ανάγκες ενίσχυσης σε  προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή όπως επίσης και για το ζήτημα της ιθαγένειας που αφορά τις Δ/νσεις Αστικής Κατάστασης.

Συνάδελφοι στο ζοφερό πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο ολόκληρη η κοινωνία ασφυκτιά δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας μέχρι την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Καλούμε τους συναδέλφους μέσα από τους πρωτοβάθμιους συλλόγους τους να στηρίξουν τη δράση της ΟΣΕΑΔΕ και να ενισχύσουν με προτάσεις και πρωτοβουλίες το πρόγραμμα δράσης. 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


             Η Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας


Νατάσα Βαρουχάκη                                        Γαβριήλ Ιωαννίδης
                           
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου