Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για την επιχείρηση υπονόμευσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΑΙΓΑΙΟΥ                     Ερμούπολη     25 - 11 - 14
       α.π. : οικ. 39  
Επτανήσου 35
84100 Ερμούπολη
Σύρος

Πρόεδρος    :
Χαρ. Ζεπάτος
'              :
2281360257
7               :
2281085090
*              :
hzepatos@gmail.con
Γραμματέας :
Ειρ. Πετράκη
'              :
2132026819
*              :
e.petraki@apdaigaiou.gov.gr

Ιστολόγιο : http://apdaigaiou.blogspot.com

Θέμα :  Ανακοίνωση για την επιχείρηση υπονόμευσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών.


   Με αφορμή τις σχετικές «διαρροές» για «πιέσεις της ΤΡΟΙΚΑ»  αλλά και τις δηλώσεις στον τύπο στελεχών της συγκυβέρνησης,   για την αναγκαιότητα αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, το Δ.Σ. του Σ.Εργ.Α.Δ.Α. σημειώνει τα εξής :

1. Η ισχύουσα σήμερα συνδικαλιστική νομοθεσία με βάση τον ν. 1264/82  παρά τις σημαντικές ελλείψεις ως προς την πραγματική κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών,  την εισαγωγή διακρίσεων ως προς το δικαίωμα της απεργίας, σε βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο  και τα προβλήματα στην εφαρμογής της,  αποτελεί αιματηρή κατάκτηση των εργαζομένων.
2. Οι σπουδή των μηχανισμών της μεγάλης εργοδοσίας,  με την αμέριστη συνδρομή συγκυβέρνησης,  Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, για την ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία  αλλά και την επιβολή  πρόσθετων δυσκολιών στην συνδικαλιστική δράση, αναδείχνουν την αγωνία των θυτών μήπως τα θύματα θελήσουν να αντιδράσουν. Δείχνουν ακόμη την προετοιμασία των επιχειρηματικών ομίλων και του πολιτικού τους προσωπικού για την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων στην πολιτική της φτώχειας για το λαό, που επιχειρούν να διαιωνίσουν.
3.Μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν οι αιτιάσεις εκπροσώπων της συγκυβέρνησης για το πώς αποφασίζεται μια απεργία όταν οι ίδιοι κυβερνούν με ποσοστά που δεν ξεπερνούν  το 30 %...
4. Ταυτόχρονα, τουλάχιστο  προβληματισμό δημιουργούν οι  σχετικές διατυπώσεις του κυβερνητικού προγράμματος ( 2012) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περί αναγκαιότητας δημιουργίας « νέων θεσμών αυθεντικής έκφρασης των εργαζομένων μακριά  από κομματικές , εργοδοτικές ή άλλες πελατειακές λογικές».
5. Η μεθόδευση αφοπλισμού του εργατοϋπαλληλικού  κινήματος περιλαμβάνει και την αξιοποίηση της   εικόνας  που έχουν οι εργαζόμενοι για την σάπια συνδικαλιστική γραφειοκρατία,  τον  εργοδοτικό  συνδικαλισμό και τις γνωστές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ,  ΓΣΕΕ., «Εργατικά» Κέντρα κ.α. Δεν θα επιτρέψουμε να τους περάσει ! Αρμόδιοι για να καθαρίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα από τα τσιράκια ( κόπρο) του εργοδοτικού «συνδικαλισμού»,  είναι οι εργαζόμενοι και όχι  το πολιτικό προσωπικό της εργοδοσίας !
Όλοι αυτοί οι «φίλοι» των εργαζομένων θα πάρουν πρώτη  απάντηση με την απεργία στις 27 Νοέμβρη.
Τα οχυρά που στήνουν για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους , κέρδη που πατάνε πάνω στα ερείπια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων  του κόσμου της δουλειάς,  μπορούν να τσακιστούν από τους δικούς μας αγώνες ! Η ανάθεση και η αναμονή δεν αποτελούν  λύση! 
Είναι ανάγκη να δυναμώσει η αντίσταση, να κλιμακωθούν οι αγώνες, να βαθύνουν οι στόχοι, να στοχεύσουμε τον πραγματικό αντίπαλο που κυβερνά πίσω από τις   πολιτικές μαριονέτες.


                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                         
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ
       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




                   ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ               



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου