Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

OΛΟΙ στην 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Απρίλη

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012
       


     Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                                                     


Τ.Κ.: Αθήνα – 11525                                                                                           Αθήνα, 4-4-2014
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                             A.Π : 23
Τηλ. Προέδρου: 6976437399                                                                  
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr                                                  ΠΡΟΣ : ΜΜΕ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129                                                        Α΄ Βάθμιους Συλλόγους
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com                                             μέλη μας                      

OΛΟΙ στην 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9  Απρίλη

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
            Η γενική απεργία στις 9 Απρίλη πρέπει να γίνει δική σου υπόθεση. Μέχρι σήμερα η μη συμμετοχή σου στις απεργιακές κινητοποιήσεις όχι μόνο δεν σε ωφέλησε, αλλά ενθάρρυνε την κυβέρνηση να παίρνει συνεχώς μέτρα σε βάρος σου  προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, των τραπεζιτών και γενικά του μεγάλου κεφαλαίου.  Το πιο επικίνδυνο είναι ότι τη δική σου αποχή από τη δράση, η κυβέρνηση την ερμηνεύει ως αποδοχή από τους εργαζόμενους, όλων των μέτρων που παίρνει  και ότι άλλος δρόμος διεξόδου από την κρίση δεν υπάρχει.
            Μην αφήνεις η απεργία να εξελιχθεί σε μία ακόμη απροετοίμαστη, ανοργάνωτη απεργία, χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων. Αυτό το έργο του εκφυλισμού των απεργιακών κινητοποιήσεων το έχουν αναλάβει όχι μόνο ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, αλλά και ο συνδικαλισμός που εκφράζεται από  « αριστερές» παρατάξεις Έτσι είδαμε σε σωματεία, όπως αυτό του Δήμου Ν. Ιωνίας, που έχουν την προεδρία οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΙΑ, σε  ανακοίνωσή ( 27-3-2014) να καταγγέλλουν τα μέτρα της κυβέρνησης, να μέμφονται την ΓΣΕΕ… «η 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ έπρεπε να είχε γίνει χθες» και να μην λένε κουβέντα για την απεργία 9 Απρίλη. Έκρυψαν επιμελώς ότι από τις 21 Μάρτη είχε ληφθεί απόφαση από το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ για την απεργία. Συνέχισαν την υπονόμευση  της απεργίας, όπως έκαναν οι ίδιες δυνάμεις  και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ όπου δήλωναν “γιατί να απεργήσουμε”, “μία 24ωρη απεργία αποτελεί αποκλιμάκωση του απεργιακού αγώνα”!! Είδαμε ταυτόχρονα την καταγγελία που αφορούσε τις δυνάμεις της κυβερνώσας αριστεράς στο Σύλλογο της Περιφέρειας Αττικής, που  προεξοφλούσαν ότι “η απεργία δεν θα έχει επιτυχία” και έλεγαν ότι “γίνεται για την τιμή των όπλων”!!
Άλλες δυνάμεις μπορεί να ψήφισαν την απεργία αλλά την ίδια στιγμή την υπονομεύουν, σπέρνουν σύγχυση και απογοήτευση στους εργαζόμενους, προεξοφλώντας (χωρίς φυσικά να κουνηθούν από την καρέκλα τους) την μικρή συμμετοχή ή άλλοι προτείνουν και απεργία εκ του ασφαλούς, πληρώνοντας το σωματείο την απεργία ή προτρέπουν τους συναδέλφους να βάζουν άδεια ή να κτυπάνε την κάρτα και μετά να πάνε και στη συγκέντρωση!!.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
            Η κυβέρνηση με τον τελευταίο νόμο που ψήφισε, πριμοδοτεί τους εργοδότες με 800 εκατομμύρια ευρώ  το χρόνο με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% , ποσό που το αφαιρεί από τα ασφαλιστικά ταμεία που μαζί με την κατάργηση των εισφορών υπέρ τρίτων  θα φέρει νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας.
            Μειώνουν και άλλο τις επικουρικές συντάξεις με την καθιέρωση του «συντελεστή βιωσιμότητας» και την απαγόρευση  δημιουργίας ελλειμμάτων. Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα μητρότητας. Το ξήλωμα των τριετιών γίνεται στο όνομα προστασίας των ανέργων.  

Η επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου εντείνεται. Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις αποτελούν βασικά εργαλεία τους για να γίνουμε λιγότεροι, πιο φτωχοί και πιο ευέλικτοι, για να χτυπηθεί το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στη δουλειά με δικαιώματα. Η κυβέρνηση διαλαλεί την εφόρου του εργάσιμου βίου κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τη σύνδεση μισθού – αποδοτικότητας.
Δεν περιορίζονται και δεν αρκούνται στα χτυπήματα που έχουν δώσει μέχρι τώρα, που πλήττουν καίρια τη ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Ετοιμάζουν ακόμη πιο βάρβαρα, πιο αντιλαϊκά μέτρα. Σχεδιάζουν να δώσουν τη χαριστική βουλή σε ότι έχει απομείνει από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.  
Ήδη ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα τσακίζει και άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί στην ουσία το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα. Η υγεία η παιδεία και η πρόνοια θα είναι εξασφαλισμένα μόνο για τους πλούσιους. Οι άλλοι να κόψουν το λαιμό τους...
Ετοιμάζουν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την υπονόμευση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνδικαλίζεσαι, στερώντας το δικαίωμα στην απεργία.
Σήμερα χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της αστικής τάξης. Όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στις συνέπειες που μας φορτώνει το κεφάλαιο για να ξεπεράσει τη καπιταλιστική οικονομική του κρίση.

Στις  9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζουν. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν μέρος των απωλειών μας.
·         Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για όλους.
·         Καμία ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.
·         Όχι στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στην εκποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών και στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των Ταμείων.
·         Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μεταφορές.
·         Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
·         Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όχι στη φοροληστεία και όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο, αντί 20% που είναι σήμερα.
·         Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα στην απεργία. 
            Καλούμε κάθε συνάδελφο που έχει συνειδητοποιήσει ότι άλλος δρόμος, πέρα από τον δρόμο του αγώνα δεν υπάρχει, να κάνει την 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική γενική απεργία δική του υπόθεση. 

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε τη δική μας απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και κεφαλαίου
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
  για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού

                  Η Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

                Δέσποινα Αρχοντή                               Αντώνης Θεοχάρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου