Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012



                                                                       Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56 
Τ.Κ.: 11525                                                                                                                Αθήνα, 22-07-13
Τηλ.:   2132035750                                                                                                    Aρ.Πρωτ: 84
Φαξ:   2132035723
Ιστοσελίδα:www.oseade.blogspot.com                                                        Προς:
Τηλ. Προέδρου: 6976437399                                                                  
E-mail Προέδρου: des_arxonti@yahoo.gr                                              
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6978621129                                                        -   Α΄ Βάθμιους Συλλόγους
E-mail Γεν. Γραμ.: theoharisan@gmail.com                                       
       -        ΜΜΕ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες                                                                             
Η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στην ολιγαρχία προχώρησε στην ψήφιση ενός ακόμη πολυνομοσχεδίου  - λαιμητόμο, με το οποίο στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, προχωράει στο τσάκισμα του κατώτατου μισθού, πετσοκόβει κοινωνικές παροχές και αυξάνει τη φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Ταυτόχρονα  και με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, υλοποιεί ξεκάθαρα τον στόχο για φτηνή εργασία χωρίς δικαιώματα και ανάπαυση που ζητά χρόνια τώρα το μεγάλο κεφάλαιο.
Στέλνει στα τάρταρα  χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι αποτελεί γι αυτόν  «προτεραιότητα» το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Στέλνει στο καιάδα της ανεργίας νέο αίμα με χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, είτε με απευθείας απολύσεις (4.000 το 2013 και 11.000 το 2014), είτε μέσα από τη διαθεσιμότητα (12.500 μέχρι το Σεπτέμβρη και άλλες 12.500 μέχρι τέλος του 2013).
Η κυβέρνηση με διακηρυγμένη την πρόθεσή της να κλιμακώσει τη βάρβαρη επέλαση της, επιδίδεται σε μια συντονισμένη επιχείρηση εκβιασμού, στοχοποίησης και αποπροσανατολισμού, με στόχο να διχάσει τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να σπάσει την όποια συνοχή και αλληλεγγύη υπάρχει στους εργαζόμενους του ίδιου φορέα, ώστε να εξασφαλίσει την υποταγή τους στην σκληρή ταξική πολιτική.
Τις συνέπειες  των απολύσεων θα πληρώσουν πολλαπλά οι εργατικές λαϊκές οικογένειες. Μία σειρά κοινωνικές δομές θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια. Κοινωνικές υπηρεσίες οδεύουν ολοταχώς στην ιδιωτικοποίηση με τις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις», που θα στήσουν λένε οι ίδιοι οι απολυμένοι, με εργαζόμενους «επιχειρηματίες» του εαυτού τους …
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες των διαρροών της κυβέρνησης για το ποιές κατηγορίες εργαζομένων θα ακολουθήσουν τη μοίρα των εκπαιδευτικών και των δημοτικών υπαλλήλων. Και όσο θα πλησιάζει ο Σεπτέμβρης, αφενός μεν θα αυξάνεται η συκοφάντηση του δημόσιου τομέα για να απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου, αφετέρου δε, θα στοχοποιούνται ολόκληροι κλάδοι και κατηγορίες υπαλλήλων ακόμη και με μοναδικό κριτήριο τον τρόπο πρόσληψή τους !!!!
Στο απυρόβλητο δεν θα μπορούσε να μείνουν και οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Σε αυτό συμβάλουν και οι αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της τοπικής διοίκησης που λειτουργούν, με τις δήθεν διαφωνίες τους, ως «λαγοί»..
Ήδη η Ένωση Περιφερειαρχών Ελλάδας με απόφασή της ζητά την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Από την άλλη οι δήμαρχοι (ΚΕΔΕ) χαρακτηρίζουν τα μέτρα ετεροβαρή και διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση, αντί να απολύσει υπαλλήλους υπουργείων απολύει δημοτικούς υπαλλήλους  !!! Να καεί δηλ. το σπίτι του γείτονα κι όχι το δικό μου, λένε !!
Προπομπός της απαξίωσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μπορεί επίσης να θεωρηθεί:
·         Η αδυναμία λειτουργίας των Διευθύνσεων Αλλοδαπών ως υπηρεσιών μιας στάσης από το Σεπτέμβρη, αφού βέβαια πρώτα φρόντισαν να τις αποδεκατίσουν κατά το 1/3 περίπου  με την απομάκρυνση έμπειρου προσωπικού μέσω της «διαθεσιμότητας», να μεταφέρουν όλο το  αντικειμένου που εκτελούσαν οι Δήμοι και να χρεώσουν τη λήψη βιομετρικών στοιχείων από κάθε αλλοδαπό στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών.
·         Η σύνταξη πορίσματος από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας (μετά την απάντηση που θα δώσουν μέχρι 5/8 οι Προϊστάμενοι των δασικών υπηρεσιών)  σε σχετικό ερωτηματολόγιο, για τον δήθεν καλύτερο συντονισμό και «λειτουργία» των δασικών υπηρεσιών.  Θυμίζουμε ότι αντίστοιχα πορίσματα που έχει εκδώσει το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ  για άλλους φορείς (Υπ. Υγείας και Πολιτισμού) οδήγησε  σε προτάσεις  συρρίκνωσης δομών και μείωση  προσωπικού.
Ήδη από τώρα η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τακτική διαίρεσης και τρόμου διέρρευσε και τις κατηγορίες υπαλλήλων που ετοιμάζουν να θυσιάσουν  το Σεπτέμβρη ή το Δεκέμβρη (π.χ. Δασοφύλακες προερχόμενοι με μετάταξη από την πρώην Αγροφυλακή, Δ.Ε. Διοικητικούς και άλλους). Κρίνουν δηλ. την προσφορά των δασοφυλάκων στην προστασία του περιβάλλοντος  κρίνεται μη αναγκαία!! Αυτό είναι το ενδιαφέρον του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το περιβάλλον!!. Εξαντλήθηκε στο χρόνο που υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής!!  Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να επιφυλάσσει η κυβέρνηση  στους καταπατητές της δημόσιας περιουσίας, στους λαθροϋλοτόμους, τους λαθροθήρες και όσους επιβουλεύονται το περιβάλλον ;
Το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ καλεί τους Α΄ Βάθμιους  Συλλόγους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων  να οργανώσουν άμεσα ενημερωτικές συσκέψεις και συνελεύσεις έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι να είναι ενήμεροι και σε εγρήγορση. Στόχος είναι, όλοι οι συνάδελφοι να είναι συνειδητά σε θέση μάχης, με βάση και τις ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου μας .
Οι φωτογραφικές διαρροές από την κυβέρνηση δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να τους οδηγήσουν σε λάθος κατεύθυνση. Οποιαδήποτε απόλυση εργαζόμενου πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Ο αγώνας πρέπει να είναι μαζικός και καθολικός. Το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό είναι όρος αδιαπραγμάτευτος. Η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι όρος επιβίωσης !

ΚΑΜΙΑ  ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

              Η Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας


     Δέσποινα  Αρχοντή                                                  Αντώνης Θεοχάρης 

1 σχόλιο:

  1. ύμφωνα με τις πληροφορίες, στη σύσκεψη δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις. Ωστόσο η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να γίνουν περικοπές από όλα τα υπουργεία, ακόμη και από το υπουργείο Υγείας (περί τους 1.500 εργαζομένους) ή από το Παιδείας (1.500 εργαζόμενοι). Επίσης, απορρίφθηκε η πρόταση να ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας οι δασοφύλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΠ 19 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ