Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση για το 1ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας

            ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                        Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012

       
Ταχ.Δ/νση:Κατεχάκη 56                                                                                           Αθήνα  26-4-2013
Τ.Κ.11525  Αθήνα                                                                                                     Αρ.πρωτ.:  38
Τηλ.:   2132035750
Φαξ:    2132035723                                                          Προς : -ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ
Ιστοσελίδα: www.oseade.blogspot.com                                         ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Τηλ. Προέδρου: 6978485018                                                         ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
E-mail Προέδρου: n.varoychaki@gmail.com                                                   ΕΛΛΑΔΑΣ
                                                                                                             - ΜΕΛΗ της ΟΣΕΑΔΕ
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6909612632
E-mail Γεν. Γραμ.: gabrielioannidis@gmail.com

Ανακοίνωση για το 1ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας

      Συνάδελφοι,

        Το ΔΣ της Προσωρινής Διοίκησης της ΟΣΕΑΔΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή του 1ου Τακτικού  Εκλογικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας στην Αθήνα, στις 30-31 Μάη 2013. 
            Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ ενέκρινε ομόφωνα την εγγραφή στην Ομοσπονδία του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας (Τμήμα Ηπείρου) και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. 
            Επίσης, χαιρετίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την εγγραφή στη νέα ομοσπονδία και δεσμευόμαστε ότι θα παρέχουμε στους συναδέλφους κάθε δυνατή στήριξη προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες και η Κρήτη να αντιπροσωπευτεί στο  Συνέδριο μας.
Συνοψίζοντας καλούμε τους τρεις πρωτοβάθμιους συλλόγους  που είναι οι μόνοι από ολόκληρη την Ελλάδα που δεν έχουν κάνει αιτήσεις εγγραφής στην ΟΣΕΑΔΕ (Σύλλογος Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη – Σύλλογος Ανατ. Μακεδονίας Θράκης με έδρα την Κομοτηνή –Σύλλογος Δυτ. Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη ) να προσπαθήσουν έστω και την ύστατη στιγμή να αντιπροσωπευτούν στο Τακτικό μας συνέδριο.
Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι ενεργοποιήθηκε ο νέος τραπεζικός λογαριασμός της Ομοσπονδίας στην τράπεζα Eurobank, με IBAN GR110260440030100386374 και σας υπενθυμίζουμε ότι οι σύλλογοι-μέλη έχουν την υποχρέωση καταβολής εφάπαξ εγγραφής-εισφοράς ύψους 250€ όπως και την καταβολή της  συνδρομής στην ΟΣΕΑΔΕ των συλλόγων-μελών της. Ο τρόπος υπολογισμού είναι 0,50 λεπτά ανά εγγεγραμμένο μέλος επί δώδεκα  μήνες. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι, συμφώνα με την απόφαση ( 26/4/2013)  της Προσωρινής Διοίκησης, τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας καλούνται να προκαταβάλλουν την συνδρομή για ολόκληρο το έτος 2013 προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έξοδα του Συνεδρίου, με δεδομένο ότι η πρόσφατα ιδρυθείσα Ομοσπονδία μας δεν διαθέτει άλλους πόρους.
Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι-μέλη της ΟΣΕΑΔΕ παρακαλούνται, ενόψει του Συνεδρίου στις 30-31 Μαΐου, για την υποβολή αντιγράφου του μητρώου μελών τους  και του πρακτικού αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους. Διευκρινίζεται ότι τα νέα μέλη υποχρεούνται να καταβάλουν μόνο την εφάπαξ εγγραφή-εισφορά ύψους 250€  και τις τακτικές εισφορές από την ημερομηνία εγγραφής τους και εφεξής. Σύντομα θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τις πρακτικές λεπτομέρειες διεξαγωγής του Συνεδρίου.


      Συνάδελφοι,   
μετά από ένα έτος συντονισμένων προσπαθειών των ΔΣ όλων των πρωτοβαθμίων σωματείων, καταφέραμε να αποδείξουμε ότι οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και θέλουν και μπορούν να οργανώσουν με επιτυχία το νέο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό τους φορέα αφήνοντας πίσω τους ένα σκοτεινό παρελθόν εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και απαξίωσης.
Μια Ομοσπονδία, εργαλείο και όπλο στα χέρια των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, που θα στηρίζεται στην  ενωτική  ταξική δράση όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργοδότη και σχέση εργασίας, καθώς και στις αρχές της αταλάντευτης διεκδίκησης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων,   της δημοκρατίας της ελεύθερης έκφρασης, της συμμετοχής, της διαφάνειας. Μια Ομοσπονδία τέλος,  που φιλοδοξεί  να αποτελέσει ασπίδα και ελπίδα με τους αγώνες και την δράση της, αφήνοντας και αυτή ένα αναγκαίο χνάρι αντίστασης απέναντι στην βαρβαρότητα των κυβερνητικών μέτρων που πλήττουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τον λαό.

                  Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας


Νατάσα Βαρουχάκη                                                      Γαβριήλ Ιωαννίδης




             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου